Sunday, buat meat Balls, dah lama betul tak buat..since dah ada minced beef, buat le sekali...plan asal nak buat spagetti bolognaise, tapi last minute sudah tukar fikiran la....
Keluarkan beef(tak banyak pun- 300gm je), cincang bawang besar, potong sebucu capsicum, masukkan sos lea n perrins, letak garam sket, button mushroom cincang, oregano (selalu tak letak), pecahkan telur sebijik, masukkan bread crump then tpg gandum sesudu besar (actually aku konfius nak letak tpg gandum or tpg jagung- di beratkan hati letak la tpg gandum) then bulat2kan....padah menggunakan tpg gandum, my meatball berderai bila di masak.....arghhhhhhh x rela menengoknya...tapi ada la beberapa bijik yg dpt di selamatkan, I said sorry to my hubby sebab the meatballs x de rupa ball dh pun..hancuss..tp hubby cakap "tak pe rasa dah ada" muahahaha..
I served the meatballs with mushroom soup Cap Campbell, coleslaw homemade and hash brown.
Keluarkan beef(tak banyak pun- 300gm je), cincang bawang besar, potong sebucu capsicum, masukkan sos lea n perrins, letak garam sket, button mushroom cincang, oregano (selalu tak letak), pecahkan telur sebijik, masukkan bread crump then tpg gandum sesudu besar (actually aku konfius nak letak tpg gandum or tpg jagung- di beratkan hati letak la tpg gandum) then bulat2kan....padah menggunakan tpg gandum, my meatball berderai bila di masak.....arghhhhhhh x rela menengoknya...tapi ada la beberapa bijik yg dpt di selamatkan, I said sorry to my hubby sebab the meatballs x de rupa ball dh pun..hancuss..tp hubby cakap "tak pe rasa dah ada" muahahaha..
I served the meatballs with mushroom soup Cap Campbell, coleslaw homemade and hash brown.
No comments:
Post a Comment