Bhn2:
125gm mentega
35grm serbuk koko
*Cairkan mentega secara double boiler then masukkan serbuk koko dan kacau hingga menjadi paste coklat.
250gm mentega
280gm gula perang (brown sugar)- too sweet, I dah try dah so boleh kurangkan gula pada yg suka
5bj telur
125gm tpg gandum
125gm walnut- dicincang
choc ganache
This is how to do it:
1.Beat mentega n gula sampai kembang.
2. Then masukkan telur satu per satu, pukul sampai kembang
3. Pastu masukkan tpg gandum sedikit demi sedikit. Kacau dgn senduk je sampai sebati then masukkan walnut cincang.
4. Pour adunan ke dalam acuan bakar at 170C for 25min. Sejukkan dan sapu ganache.
* I put some in paper cup then tabur dgn almond flakes. I thot Ifah nak bawak the cuppies, tapi pagi tadi dia cakap nak bawak yg besar. So yg kecik ni mummy punya la ye...hmmm its ok baguih le jugak..kalau kat rumah tah bila la nak habis kan.
No comments:
Post a Comment