Sunday, March 22, 2009
Hari ke- 4 & Good Bye Aloq Staq
Hari ni kami sefamily angkat berangkat pulanglah..actually nak balik pagi tapi biasakla..mesti drag jadi petang jugak..but I have few things to share here. Nampak tak kuih kat atas tu, namanya kuih peneram, setengah org panggil kuih telinga keling. Kuih ni sekarang mudah di dapati esp kat pasar2 malam, di goreng segar. Sebijik biasanya 10sen. Akan tetapi yg seperti dlm gambar tu harga dia..jangan tak percaya, cuma 5sen je..APA!!!5 SEN!!!!ish...biaq betoi..Betul..betul..betul...cuma 5 det kata org Kedah. Ni adik ipaqku - Ina beli kat area ofis dia kat Jalan Insaniah. Taste: 2 thumbs up..sedap, lembut dan gebu.
Ni pulak lauk utk lunch tengah hari ni..My mom yg masak pasai both of us teringin nak makan gulai udang dgn belimbing buluh. Rasa toksah citer la..mak masak mesti sedap kan..Bila masak gulai ni mesti di padankan dgn sambal belacan dan ikan kembong goreng...emph..2 kali la tambah nasik.
Ini squarish pizza- adik aku, Si Kodaiyo tu nak makan pizza dari 1st day kami sampai until this morning..So, sebab tak mau dia dok asyik cakap benda yg sama, then I did it this morning masa dia dah p kerja..So, I said kalau tengah hari tak balik makan memang siap la!!!hehehehe..berbaur ugutan sket..Pizza topping I campurkan dgn minced meat, then di masak dgn diced tomatoes, then cuma letak bahan2 biasak jer...apa yg ada saja..sosej, mushroom and mayo. Dah tinggai suku pun...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment